onsdag 6 december 2023

Kompassens hjärta av Anna Thulin

Samma dag som skolan börjar efter jullovet så är Hugos pappa försvunnen. Han finns ingenstans att hitta. Polisen lägger inte så mycket tid på det då det verkar som pappa försvunnit självvalt. Men var är pappa?
Hugos pappa är inte riktigt som de andra papporna och när hans vän Agnes frågade om det så blev de ovänner. Sedan dess drar Hugo sig in i sig själv och stöter bort alla. 

När Hugo får en ny klasskompis i Momo så blir allt fel och de kommer överens om att vara bäst ovänner. Men så av en slump träffas Momo och Hugos pappa och efter det bestämmer sig Momo och Hugo för att leta själva.

De lurar föräldrar om att de sover över hos varandra och beger sig ut i skogen för att leta efter Hugo pappa. Det är kallt och blött. I skogen finns tid att prata och ställa frågor. Hur hamnande Momo mitt ute i ingenstans och hur var kriget han flydde ifrån? 

Finstämt om vänskap som börjar trubbig för att sedan bli orubblig. Det är också en bok om hur olika föräldrar kan vara varandra och att det ändå kan vara okej. 

Jag tror att kompassens hjärta är en riktig bra högläsningsbok både hemma och i skolan. 

/Paula


Kompassens hjärta 
Författare: Anna Thulin 
Förlag: Natur & Kultur (2023)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar