söndag 12 juli 2020

Carags förvandling av Katja Brandis

Efter att flera gånger på senaste tid fått frågor om Woodwalkers i bibliotekets informationsdisk blev jag nyfiken. Ställde mig i kö på första boken och har fått vänta ett tag för detta är poppis.

Carag växte upp i bergen tillsammans med sina föräldrar och lillasyster, en familj pumor. Men inte vanliga pumor utan woodwalkers, formskiftare. Ibland skifta de till människa. Det händer att de i människorskepnad besöker samhället med människor i. De måste vara väldigt försiktiga.

Hos människorna är de spännande tycker Carag, chokladglass det godaste någonsin. Han funderar fram och tillbaka hur vill han leva sitt liv. Som människa eller som puma. Valet är hans och han måste fatta det snart. Som elvaåring bestämmer han att människa är hans val.

Säger hej då till sin familj, kanske får han aldrig mer se de. Han vandra in på närmaste polisstation och säger sig ha tappat minnet. Placeras i en fosterfamilj, börja skolan och får lära sig allt om att leva som människa. Ibland ser han djur som beter sig konstigt. Efter några år får han ett erbjudande om en plats på internatskolan Clerwater high. En skola för woodwalkers, formskiftare som behöver lära sig ett och annat om att vara både djur och människa.

Spännande, fängslande, roligt. Jag vill läsa mer bums. Tur att det redan finns två delar till på svenska.

/Paula som älskar att läsa om internatskolor


Carags förvandling 
Författare: Katja Brandis
Förlag: Tukan (2019)
ISBN: 9789177837343

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar