tisdag 26 maj 2020

Inte din baby av Seluah Alsaati

Samira vet precis vad hon letar efter hos sin drömkille, tre krav har hon. Han ska kunna bete sig, vara intelligent och kunna tillfredsställa en tjej. Hon hittar honom på tunnelbanan de hamnar mittemot varandra. Byter nummer och allt är som en dröm. Nabil den perfekta.

Allt är som en dröm på alla sätt och vis till det sluta vara det. Samira som är på sina kompisar så fort någon kille behandlar de illa. Som hjälper till att bryta och inte ta skit. Hon minns plötsligt inget av det. Det fungerar inte längre. När Nabil säger till henne att inte krama andra killar, ja då  Sslutar hon kramar andra killar.

Ena stunden uppmanar han henne att ta mer plats för att i nästa trycka ner henne. Hon själv kan inte se att det är det hon var emot inte låter någon annan gå med på. Nu är hon där själv fast med en kontrollerande svartsjuk pojkvän som får henne att bli en annan ...

Inte din baby är hård, brutal, snabb, smart och riktigt uppslukande att läsa. 170 sidor i ett format som inte skrämmer. Läs och prata om, du som vuxen, med ungdomar i skolan eller på bibliotek. Här finns det mycket att prata om som det pratas för lite om. Böcker som vägar in i samtal är alltid bra.

/Paula


Inte din baby 
Författare: Seluah Alsaati
Förlag: Natur & Kultur (2020)
ISBN: 9789127165809

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar