lördag 16 maj 2020

Helt ärligt av Camryn Garrett

Simone har börjat på en ny skola och haft turen att träffa Claudia och Lydia och på nästan ingen tid alls få två bästa bästa vänner. På sin förra skola blev allt ohållbart när Simones hemlighet kom ut. Hemligheten hon berättade i förtroende den att hon är född hiv-positiv.

Ett liv med virus och mediciner är vardag för Simone. När sanningen kom ut på hennes gamla skola blev föräldrarna som galna. Fördomarna kring sjukdomen tycks aldrig ta slut.

Inte bara kommer den nya skolan med bästa vänner utan också en roll som elevregissör i skolans teatergrupps uppsättning av Rent. Perfekt för Simone som älskar musikaler och drömmer om en framtid som regissör på Broadway. Bland scenarbetarna finns Miles som varje gång frågar Simone om dagens musikal för att lära sig. Eller kanske för att prata med Simone.

Kan det verkligen vara så att Miles gillar henne lika mycket som hon gillar honom? Hur skulle han reagera om han fick veta om att hon är hiv-positiv? Detta samtidigt som det börjar dyka upp brev i Simones skåp som säger att om hon inte sluta träffa Miles så kommer alla få veta hennes hemlighet.

Helt ärligt är en ungdomsbok i samma fantastiska anda som Love Simon och Triangeln jag slukas upp av high Scholl korridorerna och personer. Boken bjuder på ett nytt inifrån perspektiv om att vara hiv-positiv tonåring det är något nytt och jag gillar det. Boken är Camryn Garretts debut och jag ser mycket fram emot att se vad hon kommer skriva härnäst.

/Paula


Helt ärligt
Författare: Camryn Garrett
Förlag: B/Wahlströms (2020)
ISBN: 9789178130481
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar