onsdag 25 mars 2020

Jordens största kalashatare av Ellen Greider

Freja gillar att vara själv att gå in i sin fantasi och leka med sig själv. Pappa förstår och han är lite likadan med sina böcker. I skolan förstår ingen. Alltid måste de vara två och två på lektionerna. På samlingarna på fritids måste alla vara med. Ibland smiter Freja iväg och gömmer sig under något bord för att få vara själv. Men då får hon skäll så får hon inte göra alla måste vara med.

De vuxna i skolan är oroliga för att Freja är ensam. När pappa frågar henne säger hon som det är att hon vill vara själv ibland. Pappa säger att det är bra och att hon ska göra som hon vill.

När Freja blir bjuden på kalas till Lomi säger pappa att hon ska gå även om hon hatar kalas. Lomi är ny i klassen och tänk om ingen kommer på hans kalas. Tänk att det kanske kan finnas två som Freja.

Alla vill inte vara två, alla vill inte vara med på allt skoj och stim, jag vet jag är en av inte alla. Heja Freja dig gillar jag massor <3 hade älskat att läsa om dig som nioåring, älskar att läsa om dig nu. Pedagoger på lågstadiet läs den för er egen fortbildning och läs den med er klass och prata utifrån den. Vi är alla olika, olika är bra och olika tillsammans kan vi vara. Att förstå varandra lite mer genom böcker bland det bästa!

/Paula


Jordens största kalashatare
Författare: Ellen Greider
Förlag: Alfabeta (2020)
ISBN: 9789150120981
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar