torsdag 18 april 2019

Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter

När Tigris och pappa packar ner sin lägenhet i flyttlådor hittar Tigris en låda hon aldrig förr sett. En låda märkt med Lyras saker. Nyfikenheten vet inga gränser. Lyra det är mammas namn, mamma som Lyra inte minns. På Lyras ettårsdag precis innan jul när den första snön kommit. Det var halt och det kom en lastbil från ingenstans, pappa körde bilen, mamma och Tigris satt i bilen.

Efter det fanns inte mamma mer mamma dog, Tigris fick ett stort ärr - en tigerrand och pappa han blev aldrig glad igen. Som tur är finns farmor alltid nära för hjälp och sällskap. Tigris håller sig för sig själv, på avstånd. Hon vill inte ha några kompisar det skulle inte gå för förr eller senare skulle de vilja följa med hem till henne. Skulle de se pappa skulle de bara tycka ännu mer synd om henne. Det räcker med att mamma är död.

När Tigris äntligen öppnar lådan märkt med Lyras saker så är den tom. En tom låda som doftar rosor. Något får Tigris att krypa ner i lådan och vips så har hon förflyttats till Tusen stjärnors ö. Hon träffar Arianna som sjunger och Leo som letar efter sina mamma och har likadana gosedjur som Tigris. På ön finns också den livsfarliga Skuggan.

Tusen stjärnors ö är ett makalöst äventyr att gråta till och bli varm i magen av. Jag ser med spänning fram emot vart Emma Karinsdotters ord och fantasi ska ta vägen nästa gång. Från Sambakungen till Tusen stjärnors ö.

/Paula

ps. det fanns inga filidutter när jag köpte lördagsgodis så i brist på filidutter fick det bli gelehallon.


Tusen stjärnors ö
Författare: Emma Karinsdotter
Förlag: Bonnier Carlsen (2019)
ISBN: 9789178033348
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar