onsdag 17 april 2019

Detta är mitt liv av Rose Lagercrantz och ill. Anneli Furmark

Sommarlovet och kollot är äntligen här. Sophia har längtat hela året. På avresedagen blir det inte riktigt som tänkt. Mamma kör Sophia till kollot några dagar senare. De åker på söndagen på Sophias 14-årsdag och mamma tänker att det ska bjuda på tårta. Sophia tänker att då ska hon hålla tal. Hon ska berätta hur det är. Hur hon är. Ensam och annorlunda.

Detta är en grafisk roman i vilken vi får följa Sophia söndagen påväg till kollat. Vi får följa med in i henens tankar om ensamheten och att hon inte får några likes. Vi får också följa med Sophias mamma när hon kör tillbaka från kollot. Hur hon fundera på Sophia och hennes liv. Allt som är annorlunda med Sophia. Hon fundera på vad dottern kommer säga i sitt födelsedagstal.

Talet får tillslut alla kollodeltagare att le men det Sophia egentligen ville berätta glömde hon bort. Det om att hon är annorlunda och hur det är för henen eftersom hon är autistisk. Allt Sophia vill är att få vara med få vara en del av gruppen. Men det är svårt när hon inte förstår alla koder och spelregler.

Jag hoppas så att Sophias fjortonde kollo sommar blir hennes bästa någonsin precis som hon vill. Text och bild i Detta är mitt liv gifter sig med varandra på bästa sätt.

/Paula


Detta är mitt liv
Författare: Rose Lagercrantz
Illustratör: Anneli Furmark
Förlag: Bonnier Carlsen (2019)
ISBN: 9789178033331
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar