måndag 12 februari 2018

Fandom av Anna Day

Violet och henne vänner Alice och Katie och lillebror Nate har lyckligt klätt ut sig till karaktärerna ur sin bästa bok Galgdansen. De är på väg till Comic-Con och ska få träffa skådespelare från filmatiseringen. Det ska bli världens bästa dag.

Men det mest oväntade händer och de vet inte vad de ska tro. De sugs plötsligt in i berättelsen om Galgdansen. De råkar få bokens huvudperson och hjälte Rose dödad. Fruktansvärt och underbart på en och samma gång. Går det ens att tro på att de är i favoritvärlden på riktigt. Vad har hänt och varför?

De får träffa hon som kan sia in i framtiden hon berättar att Violet måste ta Rose plats. Men Alice och Katie får inte följa med. Detta att träffa sina favoritkaraktärer och upptäcka att de både är och inte är som i boken. Det finns så mycket mer bakgrundshistorier och sidohistorier än vad som kom med i den tryckta boken.

Fandom boken med världens bästa story - jag vill också plötsligt på riktigt befinna mig i en bokvärld. Vilken kan jag inte på något sätt bestämma mig för. Spännande och lockar fram fantasier om andra bokvärldar och hur de hade varit att besöka IRL.

/Paula som gärna skulle vara bibliotekarie ett år på Hogwarts


Fandom
Författare: Anna Day
Förlag: B/Wahlströms (2018)
ISBN: 9789132200663
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar