söndag 18 februari 2018

Ättlingarna Hotet av Mats Söderlund

När Jenny var elva år försvann hennes pappa spårlöst. Han och Jenny var ensamma på fjällvandring när det hände. Jenny minns inget från händelsen. Hon saknar pappa och kan inte förstå vad som hände. De har gått några år och nya mystiska saker håller på att hända.

Jenny och småsyskonen Wilma och David vet på ett outtalat sätt om att de är annorlunda. Men det är inget de pratar om, inte förrän nu när plötsligt någon är ute efter Jenny. Att mamma är flera hundra år kommer som en oväntad överraskning. Att de själva föddes med svans. Hur är det ens möjligt. Men ja det förklara ett och annat.

Mamma åker fram och tillbaka jobbar med FN och vatten. Vattnet som inte alla har tillgång till. Bristen på vattnet som gör att folk dör. Vem står på vilken sida?

Hotet äger rum några generationer framåt i tiden. Mycket är samma och mer är annorlunda. Det där om vattnet får mig att tänka till. Vatten och plastberg tankarna går till Minnet av vatten som jag läste förra året. Jag saknar något i boken kan inte sätta fingret på vad, eller jo kanske en karaktär att tycka riktigt mycket om. Två böcker till kommer komma.

/Paula


Ättlingarna. Hotet
Författare: Mats Söderlund
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129710557
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar