lördag 18 februari 2017

Lögnernas träd av Frances Hardinge

Faith 14-år lever i ett viktoriansk England, pappa är präst och mycket intresserad av fossiler och naturvetenskap. Lillebror drillas hårt han är minsann inte vänsterhänt och bara han blivit något år äldre och skriver med höger hand så väntar fin internatskola på honom. Mamma är osynlig försöker nå fram är väldigt mån om Faiths uppförande och klädsel. Faith har fram tills nu haft fri tillgång till alla pappans böcker.

Nu väntar förändring. Elakheter sprids i tidningen. Morbror har fixat så pappa med familj ska åka till en ö där det finns en spännande utgrävning. Pappa han har hemligheter som han vakar över. Ingen vill prata med familjen, det går rykten. Så plötsligt dör pappan. Folk säger att det är självmord men Faith hon tror inte på det. Det kan inte vara så. Hon bestämmer sig för att undersöka själv. Till sin hjälp har hon pappas anteckningar och hans största hemlighet det Lögnernas träd.

Spännande detektivhistoria! Det jag gillar bäst med boken är Faith hennes kunskapstörst hennes intresse för naturvetenskapen. Hennes funderingar över om hur hon ska få mer kunskap hur hon ska bli tagen på allvar fast det att hon är flicka.

/Paula


Lögnernas träd
Författare: Frances Hardinge
Förlag: B/Wahlströms (2017)
ISBN: 9789132175756
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar