lördag 11 juni 2016

Du, bara av Anna Ahlund

Sommarlov i Uppsala, mamma och pappa på landet. Kvar i stan finns John som precis slutat nian. John som tillbringar sommaren med att vänta på brevet som berättar om han kom in på fotbollsgymnasium eller inte. Hemma finns också några år äldre storasyster Caroline, som sommarjobbar i skoaffär och alltid får det hon vill ha. Johns bästa kompis Elli som bor i en lägenhet med tre ytterdörrar och tillgång till taket på huset de bor i. Det börjar som en vanlig sommar, en sommar där hösten som kommer komma är oviss.

Men så en dag tar Caroline med sig Frank hem. Frank som jobbar i pappershandeln nära skoaffären. Caroline är förtjust i Frank. Presenterar honom för John och ja ... att bli förälskad i samma kille som storasyster är kanske inte världens bästa idé. Men känslor är sällan något man styr själv ...

Du, bara är en väldigt vacker berättelse. Den är varm och kärleksfull men oj vad ont den gör att läsa emellanåt. Tycker så mycket om John men ibland vill jag bara skrika åt honom nej gör det inte (särskilt andra natten i stugan). Men det är också de sakerna som gör Du, bara extra bra. För hade inte det hänt hade boken blivit en vanlig ungdomsbok. Nu finns det istället vändningar som gör den unik och alldeles extra bra! Sugen på att vika papperstranor blir jag också. Och böcker som får en att vilja göra något nytt är ju som bekant alldeles ovanligt bra!

/Paula som ser mycket fram emot att följa Anna Ahlunds författarskap och håller tummarna för en Augustpris nominering


Du, bara
Författare: Anna Ahlund
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129699517
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Augustpriset, Slangbellan och Borås Debutantpris MINST! Den är värd alla priser i världen. <3

    SvaraRadera