torsdag 4 februari 2016

Kampen mot superbitcharna av A Audhild Solberg

Anne Bea har en kompis, en väldigt väldigt bra kompis Nils. Men i övrigt är Anne Bea mycket utsatt för de elaka superbitcharna i skolan. Hon förstår själv varför det är så men önskar att det var annorlunda. Att hon inte var så långt ner på populäritetsskalan men eftersom hon är född med albinism så förstår hon att det är och måste vara så. Dessutom ser hon nästan inget alls och har världens största och starkaste glasögon.

Anne Bea är väldigt förtjust i Magnus men han är tillsammans med en av superbitcharna. Men Magnus verkar inte vara som de för han är skrattar aldrig åt det elaka.

Hmm, jag vill tycka om detta bok - för det första så är den rosa. Den handlar om en tjej född med albinism något jag aldrig läst om i en barn- och ungdomsbok förut men det är liksom något som skaver. Lite för mycket hierarki, att Anne Bea inte är så sympatisk gentemot de som hon menar står under henne i popularitet. Kanske att den helt enkelt är lite för mycket upphängd på just det där med populäritet. Hoppas detta inte är något som stör den egentliga målgruppen för boken.

/Paula


Kampen mot superbitcharna
Författare: A Audhild Solberg
Förlag: B Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132166747
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar