tisdag 2 februari 2016

Billie avgång 9:42 till nya livet av Sara Kadefors

Tåget till en ny början sju timmar bort tar tolvåriga Billie till ett nytt hem en ny familj, en fosterfamilj. Kvar i Stockholm lämnar hon mamma som är för sjuk för att ta hand om Billie. Mammas assistenter har sagt till socialen och nu sitter Billie på tåget.

Tåget som tar henne mitt ut i ingenstans. Till en lite liten håla. Till en familj med en mamma som är präst, pappa gymnastisklärare, Alvar lika gammal och ny klasskamrat med Billie och så Tea som älskar smink och allt som är rosa.

Billie har alltid klarat sig själv, gjort som hon själv vill, ätit när hon varit hungrig och sovit när hon varit trött. Hemma i Stockholm hade hon vänner men ingen bästis. Så hon ville ha det. Var med olika varje dag i skolan och pratade med alla som en självklarhet. Nu i ett nytt sammanhang i en ny familj har hon lovat sig själv och mamma att anpassa sig ...

Att anpassa sig till en ny familj med andra regler, till en ny skolklass och följa de sociala reglerna som finns. Att vara i det lilla samhället. Billie lär sig fort på. Men det tar på krafterna att passa in, göra sig mindre synlig. Går det? Och vad är det för hemlighet hennes nya familj gömmer? För inte kan de väl vara så perfekta som de verkar heller?

Billie är min nya favorit bokkkompis! Så säker i sig själv. Så skönt att läsa om ett fosterbarn som tycker det ska bli spännande att prova det nya ett tag. Billie som är nyfiken på allt och alla. Undrar om man våga tro att det kommer en fortsättning på Billie avgång 9:42 till nya livet - hoppas!! För jag vill läsa mer om denna tolvåring som så självklart och nyfiket tar sin plats i det lilla samhället och i sitt eget liv.

Extra kul att denna snygga boks omslag tagits fram i en tävling för mellanstadiebarn!

/Paula


Billie: Avgång 9:42 till nya livet 
Författare: Sara Kadefors
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163888793
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar