lördag 10 oktober 2015

Sju förtrollande kvällar av Mårten Sandén

Buster är tolv år, lever för att träna boxning är grym på idrottslektionerna i skolan men i övrigt inget vidare i skolan alls. Hemma är saker inte så roliga. Det har funnits en 16år äldre storebror men han dog i en olycka när Buster var fem, något som präglar hemma jätte mycket.

I skolan finns flickan som läser, det är så Buster kallar henne i sina tankar han vet inte hennes namn men något hos henne fascinerar honom.

En kväll på vägen hem från boxningen möter Buster en man som ger honom sju stycken biobiljetter till sju olika kvällar. Konstigt biografen la ju ner för flera år sedan. Kvällen efter är hemsk saker som hänt i skolan har lett till att Buster blivit avstängd från boxningen men så träffar han mannen igen och biografen är levande tänkt och igång. Buster använder sin första biljett ...

Magiskt är vad det är. Magiskt i allt det hemska. Flickan som läser har fått en lapp i sin jacka från sin granne där det står att hon ska vara snäll mot Buster. Kan de kanske bli vänner skulle det vara möjligt? Fast de är så olika?

Oj vad jag gillar. Känslan i denna bok - magisk! Augustprisnominering hoppas jag!

/Paula


Sju förtrollade kvällar
Författare: Mårten Sandén
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129695236
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar