söndag 16 augusti 2015

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer

När Ester och Isak träffas på en fest då ändras massor. Ester som tidigare känt sig osynlig syns och hon blir så kär. Isak bytte glasögon mot linser å så var Ester där. Kärlek. Den första kärleken, den stora den nära. Bussar missas på kvällen så man kan sova över. Allt är härligt och fantastiskt. De delar ett silver hjärta och bär varsen halva runt sina halsar. En kväll lurar de Ester föräldrar och tältar själva i skogen.

Där finns också Anton, Isaks lillebror. Anton som älskar hundar, är väldigt ensam och ibland på nätterna lånar nyckeln till Isaks motorcykel och kör iväg utan att någon vet. Anton som får en ny kompis en kompis med en särskild blick. Något som Anton dras till. Plötsligt har Anton renrakat huvud, en Thors-hammare runt halsen och stålhätta på kängorna.

Så en dag hittas en pojke jämnårig med Anton död, död vid vattnet, misshandlad till döds. Ryktet säger att Anton är inblandad ...

En fantastiskt gripande berättelse om livet, om att bli vuxen, att hitta sin roll när livet ändras. En berättelse om den första kärleken som inte är så där rosa skimrande utan också väldigt svår. LÄS!! Råkar du vara högstadie- eller gymnasielärare läs med din skolklass!

/Paula


När hundarna kommer
Författare: Jessica Schiefauer
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163880353

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar