tisdag 4 augusti 2015

Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long

Så var det dags för mig att ge mig på att läsa de nominerade böckerna till Barnens romanpris. Den blomster tid nu kommer är en av de. Den handlar om Fred, Fred som på skolavslutningen följer med två lite äldre kompisar för att råna en butik.

De får inga pengar och Tarzan krockar med flyktbilen. Fred och Wahid springer därifrån. De lämnar kompisen. På en parkeringsficka får de syn på en bil som de stjäl. När de kört en bit upptäcker de att det sitter en flicka i baksätet. En flicka i Freds lillasysters ålder.

Wahid vägrar släppa av flickan och vips är de också kidnappare. Men på natten försvinner Wahid och Fred flyr med flickan. Ser till så att flickan hittas. Sedan ett långt sommarlov fullt av ånger. Polisen kommer och fråga om Fred vet något om den rånade butiken och flickan som kidnappades men han vet inget alls ...

Den blomstertid nu kommer skulle kunna vara en spännande berättelse men jag tycker att den är på tok för förutsägbar. Synd. Men ska bli spännande å höra vad tolvåringarna i Barnens romanprisjury tycker om boken.

/Paula


Den blomstertid nu kommer
Författare: Marie-Chantal Long
Förlag: Opal (2015)
ISBN: 9789172997097
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar