lördag 13 juni 2015

Du är ett geni av Susin Nielsen

Stewart och hans pappa har precis flyttat hem till Stewarts pappas nya tjej Caroline och hennes dotter Ashley. Stewarts mamma dog för några år sedan och han tycker det är bra att pappa nu är glad igen. Att han dessutom alltid önskat sig en syster och nu ska få en gör bara saken bättre. Han tänker att detta nog ska bli bra.

Men Ashley tänker precis tvärtom. Varför ska de flytta hem till de. Å något miffo till bror vill hon verkligen inte ha han är ju typ världens konstigaste. Att de dessutom hamnar i samma klass i skolan gör ju inte något bättre alls.

Men så plötsligt börjar skolans snyggaste kille skicka hälsningar till Ashley via Stewart ...

En varannan kapitelbok ut både Stewart och Ashleys perspektiv. En bok som för mig tog väldigt lång tid att komma in i. Kändes förutsägbar och som men denna berättelse har jag läst förr. Men så där 100 sidor in boken vände det. (Därför det är så bra att vara en sådan som aldrig slutar läsa böcker). Visst det går rätt lätt att lista ut hur det hela ska sluta och så men i alla fall. Mest tycker jag om Ashleys pappa som bor i det lilla huset på deras gård. Han som flyttade ut när han kom på att han var homosexuell. Handlingen runt omkring Ashley och hennes pappa det som ändå gör boken lite lite originell.

/PaulaDu är ett geni
Författare: Susin Nielsen
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129694192
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar