måndag 22 december 2014

Utan personligt ansvar av Lena Andersson

Ester Nilsson är tillbaka, hon har hämtat sig från hjärtsorgen över Hugo Rask. Men så dyker plötsligt en ny förälskelse upp en Olof Sten, teaterskådespelare. Ester vet direkt att detta är mannen i hennes liv. Att han redan är gift det har liksom ingen betydelse. Hon vet ju att att det är Olof och hon och att det ska vara de för alltid.

Olof han är inte lika säker han lever sitt liv tillsammans med frun Ebba. Ett liv han inte för något i världen vill lämna men att säga nej till Ester det går inte. Hon som är så smart och intressant att prata med. Olof säger med ord nej till Ester flera gånger men med handling visar han något helt annat ...

Esters våndor är många men hon vet ju att Olof förr eller senare kommer lämna Ebba och då då blir det hon och han för alltid. Jämfört med Egenmäktigt förfarande så är Utan personligt ansvar väldigt mycket mer ingående typ dubbelt så tjock. Jag kan inte alls förstå fascinationen för Olof, vad är grejen med honom han verkar i mina ögon mest vara en grå tråkig obeslutsam gubbe.

Men jo boken är full av hundöron och intressanta tankar om kärlek och tvåsamhetens vara eller icke vara.

/Paula


Utan personligt ansvar
Författare: Lena Andersson
Förlag: Natur & kultur (2014)
ISBN: 9789127139961
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar