fredag 26 december 2014

Kanske är det allt du behöver veta av E Lockhart

Oj, oj, Kanske är det allt du behöver veta är utan snack en av de bästa böckerna jag läst i år (också en av de snyggaste). E Lockarts språk flyter på det vackraste och mest fantastiska sätt genom berättelsen om Cadence. Cadance äldst av barnbarnen i den rika lyckade, lyckliga överklassfamiljen. Familjen där ingen känner alla biter ihop och så mycket är yta. På somrarna träffas familjen på morfaderns ö. En ö där han byggt tre hus, en till varje dotter.

Tre mostrar, tre familjer, tre kusiner alla födda samma år Johnny, Mirren och Cadence. Och så en Gat, som inte hör till familjen men som varje år följer med Johnny till ön. Så den femtonde sommaren, kärlek. Cadence och Gat. Men också en olycka, hur man finner Cadence bränskadad i vattnet med minnesförlust. Hon minns inte mycket av den där sommaren. Sommaren allt hände. Hemska migränanfall börja komma, de vara flera dagar och minnet kommer inte tillbaka.

Kanske är det allt du behöver veta, hoppar i tid. Cadence minns tillbaka till somrar innan den femtonde och olyckan. De där bästa somrarna tillsammans med kusinerna och Gat. Men hon finns också i nuet, nuet med medicinerna, skolan som blir lidande. Föräldrarnas skilsmässa och en väldigt orolig mamma.

Vad var det egentligen som hände den där sommaren? Kommer mostrarna någonsin sluta fred om arvet efter mormor? Bästa, bästa om kärlek, pengar och familjerelationer. Vet du inte vad du ska läsa under din julledighet? Spring då till biblioteket eller bokhandeln och låna Kanske är detta allt du behöver veta!!

/Paula


Kanske är det allt du behöver veta
Författare: E Lockhart
Förlag: Lavender Lit (2014)
ISBN: 9789187879012
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar: