onsdag 25 september 2013

Nya sätt att berätta om berättelser - DANS


Dans var den sista workshopen av två inspirerande, härliga och galet intensiva dagar. Danspedagog Emilie från Malmö bad oss lägga allt vi tänkte och visste om dans bakom oss. Dans ett sätt att kommunicera med kroppen. Vi började med att gå runt i rummet med tydliga mål hitta mellanrummen istället för att krocka med varandra.

För att sedan känna rummet, väggar, golv, tak. För att sedan ta oss längst en vägg i mörker (med slutna ögon). Någon gick bredvid och stannade dig innan du nådde nästa vägg och för att hålla i handen, som en trygghet. Känslan av väggen i mörker helt annan. I nästa övning skulle kroppen vara mot väggen och någon annan i gruppen skulle med hjälp av händer stoppa för att inte ta sig framåt. Att vara fast. Känslor från Coraline.

Sedan diktdans - att dansa en bok. Emilie hade gjort en sammanfattande (väldigt bra) dikt utifrån Coraline med tillhörande koreografi. Svårt men häftigt att få var del av en stund.

Sedan de svåra när vi upplevt och tagit del av dans. Hur skulle vi kunna använda oss av detta när vi introducera boken för en barngrupp? Svårt och vi misslyckades lite (men vi har ju under dagarna fått lära oss att göra fel). Eller vi misslyckades inte kom fram till väldigt bra introduceringssätt men inte genom dans.

Jag borde bli bättre på att lyfta in musik och ljud i mina boktips.

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar