söndag 24 mars 2013

Kretsen av Maggie Stiefvater

Blue har vuxit upp med mamma och hennes vänner alla medier av olika slag. Blue själv ser inget men hon förstärker andras krafter. Under hela sin uppväxt har Blue fått höra att hon inte ska kyssa någon för om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Det har hittills inte varit svårt att låta bli att kyssa någon. Blue tycker pojkar mest är rätt hemsk särskilt de där korppojkarna som hör till internatskolan.

När Blue en natt följer med en av alla mostrar till kyrkogården för att kolla vilka som kommer dö det kommande året. Deras andar vandra in på kyrkogården. Så får Blue se sin första ande. En kille med internatskolesymbolen på sin tröja... En kille som väcker nyfikenhet.

Killen i fråga heter Gansey och är sjuk rik, men också helt besatt av att hitta leyalinjen och den walesiska kungen som sägs ligga begravd längs den. I släptåg har han vännerna Ronan, Noah och Adam. På olika sätt hjälper de Gansey att hitta leayalinjen. De besöker ett medium ihop om att få veta mer om dessa linjer. Det är då de träffar Blue. Blue som får höra av mamma och mostrar att hon ska hålla sig så långt borta från dessa pojkar som hon kan... självklart så lyssnar hon inte.

Det här är bokvänner som jag kommer sakna som jag vill veta mer om få följa med på deras kommande äventyr. Framförallt så är det karaktärerna som är det starkaste i boken. Min favorit är den något suddiga Noah. Det sämsta med boken är att del två ännu inte är släppt på engelska och att det kommer ta ännu längre tid tills den släpps på svenska. När den väl gör det kan det vara så att jag missar att läsa den så påminn mig snälla.

/Paula
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar