Sidor

lördag 3 februari 2024

Den vita lögnen av Katarina von Bredow

Hedvigs mamma har fått ett nytt jobb och huset är sålt. De ska flytta till en större stad en timme bort. Mamma har fått stränga order av Hedvig inför flytten att på nya stället får hon vara lite mer normal och absolut inte köra motorcykel ändra fram till nya skolan.

Kvar lämnar Hedvig sin bästis Ika. Ika är i sorg och vet inte vart hon ska ta vägen utan Hedvig. Hedvig som ändå tycker det är spännande med flytten vet inte riktigt hur hon ska hantera det.

I nya skolan går allt över förväntan. Hedvig sugs upp av populära klicken som leds av Molly. Molly bestämmer allt och killar hon tidigare gillat är Mollypaxade för evigt. 

Men första dagen blir också lite knasigt när de nya kompisarna vill se bilderna i Mollys telefon och läser Ika som en kille och tror att Ika är Hedvigs pojkvän. Det är första dagen och det går liksom inte att säga nej så är det inte. En vit lögn som snabbt leder till en massa knas ...

Fint! Katarina von Bredow är som alltid en stjärna på att skriva om svåra känslor och genom det hjälpa till att hittar ord och prata om det svåra.

/Paula som hoppas på att Ika ska få en egen bok 



Den vita lögnen 
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Natur & Kultur (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar