Sidor

onsdag 31 januari 2024

Vi kommer ändå bara bli becknare av Rihab Garci

Bokåret 2024 är här och jag har läst den först utgivna ungdomsboken. 

Det surrar i klassen och Yasin är inte längre kvar. Han har tagits av polisen och placerats på ett hem. En fatta så här sista terminen i nian. Sebbe tänker på det hela tiden. Yasin och hans brorsa som hjälpt honom och mamma så mycket. 

Inom Sebbe brottas känslorna. Yasin kan han hjälpa att betala skulden så han blir fri? Och Selma han får inte tänka på henne så som han gör han har lovat ju.

Sebbe, Selma och Samir det har varit de tre sedan de var sju. Bröder för alltid och aldrig kärlek de har svurit på det. Men Selma hon kan inte hjälpa känslorna för Samir. De bara kom. Och Sebbe varför har han börjat undvika henne? 

Samir tänker mest på sitt hår, det ska vara perfekt. Fast det är inte sant han tänker nog mest på Sebbe och undrar vad som han tänker på vad det är som sker och varför? 

Där finns också klassen och läraren Leila hon som gör allt för att finnas för sina elever. Men hur gör man det när de säger att de ändå bara bli becknare. En hård verklighet på ett mjuk sätt uppladdat med en klassisk kärlekstriangel. Rihab Garci är en debutant vi kommer få se och läsa mer av.

/Paula


Vi kommer ändå bara bli becknare
Författare: Rihab Garci
Förlag: Bonnier Carlsen (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar