måndag 24 juli 2023

The Agathas av Kathleen Glasgow och Liz Lawson

Sommar och mysiga deckare hör ihop det är sen gammalt. The Agathas är en mysig smart och irriterande deckare. Irriterande som i strid polis och vuxenvärld.

Alice Ogilive är precis tillbaka i skolan efter tre månader i husarrest. Det hon gjorde för att hamna där är att hon gjorde en Agatha Christie när hennes pojkvän blev tillsammans med hennes bästa kompis. Det första hon fick upp i huvudet var att lämna försvinna precis som Christie gjorde när hennes första man lämnade henne. Alice var borta i flera dagar utan att någon visste var hon var. Man misstänkte kidnappning. Nu är hon tillbaka i skolan och har inget kvar. Inga vänner ingen populäritet. 

Iris är toppstudenten som vill bort hon måste lyckas ta henne och mamma bort därifrån. Besöksförbud verkar inte hjälpa. Nu har Iris blivit lovad en stor check om hon hjälper Alice att komma tillbaka till skolarbetet på bästa sätt. Pengar som behövs och verkligen inte går att säga nej till. 

I samband med att privatundervisningen börjar är det en stor fest där de flesta av skolans elever är med. Iris på avstånd och Alice en liten stund där allt blir kans. Dagen efter festen är skolans mest populära tjej försvunnen. Polisen tror hon har gjort en Ogilive och tagit paus några dagar. Att hon härmas. 

Alice och Iris tror inte det utan börjar leta. När ett lik hittas så börjar undersökningen ... spännande, mysigt och en oväntad vänskap växer fram parallellt med att gåtan löses.

Tokgillar och rekommenderar till alla som gillar mysdeckare!

/Paula


The Agathas
Författare: Kathleen Glasgow och Liz Lawson 
Förlag: Penguin books (2023)
ISBN: 9780861544776

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar