lördag 26 februari 2022

Take me with you when you go av David Levithan och Jennifer Niven

En morgon är Beas rum tomt, hennes säng är bäddad och mobiltelefon kvar i rummet. Ingen vet var hon är. Hon har rymt. För att hon måste bort och för att det kanske finns svar någon annanstans.

Lillebror Ezra är kvar han vet att om Bea lämnat något så finns det i hemliga gömstället. Där finns en lapp, med en mejladress. Ingen vet vart Bea tagit vägen och det mesta blir kaos. 

Beas pojkvän fortsätter köra Ezra till skolan. Beas bästa kompis vägrar prata med honom. Mamma och Darren vänder upp och ned på Beas rum men ringer inte polisen. 

I boken får vi följa Ezra och Beas nya tillvaro genom mejl till varandra. Vi får lära känna två tonåringar som haft en tuff uppväxt med en riktigt elak styvpappa och en mamma som stått och tittat på. Det låter tungt och deppigt men boken är motsatsen till det. Det handlar om hur man tar sig vidare hur man lämnar och själv hittar hopp och sin plats när ingen vuxenvärld hjälper till med det. 

David Levithan är sedan länge en av mina favoriter precis som Jennifer Niven. Att de två skrivit en bok tillsammans är en dröm. Jag hoppas de gör det igen. För ja jag ÄLSKAR Take me with you when you go. 

Boken kommer på svenska i slutet av april under namnet Om du lämnar mig här.

/Paula


Take me with you when you go
Författare: David Levithan och Jennifer Niven 
Förlag: Penguin books (2021)
ISBN: 9780241550809

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar