måndag 12 oktober 2020

Tilly och bokvandrarna av Anna James

Tilly har höstlov och allt är tråkigt. Bästisen har hittat nya vänner. Tilly bor med sin mormor och morfar och i samma byggnad finns deras bokhandel. Bokhandeln som är full av böcker som Tilly älskar. I bokhandeln träffar Tilly en flicka som presentera sig som Anne med ett e, flickan har röda flätor och ett romantiskt sätt att prata på. Det är något bekant med Anne men Tilly kan inte sätta fingret på det.  

När hon träffar en annan flicka i butiken en Alice som drar med henne in i en bok då kopplar Tilly. Alice i underlandet och Anne på Grönkulla. Här livslevande. Levande men tillhörande boken.

Detta är bara början på vad Tilly ska uppleva under sitt höstlov när en dold familjehemlighet ger sig till känna. Den att Tilly är som resten i hennes familj - en bokvandrare! Någon som kan vandra in i böcker med rätt träning från det hemliga biblioteket. 

Jag älskar böcker som handlar om böcker och bokkärlek! Att som boknörd känna igen sig. Jag har eventuellt vikt hundöron på varannan sida i boken för att det står så mycket bra om det magiska med böcker och läsning. Mysigaste jag läst på länge. Boken får mig att tänka på Cornelia Funkes Bläckhjärta men Tillys och bokvandrarna är inte lika mörk utan mer mys - mys på bästa sätt.

/Paula som redan längtar efter att läsa om boken 


Den magiska bokhandeln - Tilly och bokvandrarna
Författare: Anna James
Förlag: HarperCollins (2020)
ISBN: 9789150961683

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar