torsdag 30 maj 2019

Rami och Jonatan av Mats Berggren

Under en fotbollsmatch möts Rami och Jonatans blickar. De spelar i olika lag och är båda sina lags målgörare och stjärnor. Jonatan går och vänta på besked från fotbollsgymnasiet, hela hans liv är fotboll. Rami väntar på ett besked han också ett livsavgörande om han får eller inte får stanna i Sverige.

Jonatan övertalar sin pappa fotbollstränaren att de ska ta in Rami i deras lag. Rami som är fantastisk med bollen har lärt sig spela fotboll barfota. Det är inte bara det att Jonatan vill spela fotboll med Rami utan det är något mer. Något som hände inom honom när blickarna möttes på fotbollsplanen. Rami känner det också. Ingen av de vet vad det är. Fotbollen gör att de blir vänner och börja umgås.

Känslor och närhet blir till kramar och kyssar. Är det kärlek? Jonatans kompisar i fotbollslaget blir misstänksamma när Jonatan är mer med Rami än med de. Orden är hårda och fördomsfulla. Ordet bög som de använt på ett hårt och elakt sätt är det det Jonatan är? Rami brottas med ovissheten om han ska få stanna eller inte. Jonatan blir ett andrum men vad skulle mamma säga om hon visste?

Rami och Jonatan bjuder på fotboll, tillhörighet, kärlek, tankar och vänskap. Jag gillar!

/Paula


Rami och Jonatan
Författare: Mats Berggren
Förlag: Opal (2019)
ISBN: 9789172999855
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar