torsdag 21 mars 2019

Lätt att ljuga och Redan tagen

Love i boken Lätt att ljuga har bestämt sig att nu måste det komma ut. Han tänker inte längre spela klarinett. Trots att mamma och pappa köpt en dyr fin till honom. Love är färdig med klarinetten och tänker inte gå i pappas fotspår. Han berättar för mamma och går ut med mammas röst ropande efter sig.

I parken träffar Love av en slump Ebba och hennes hund. Ebba som Love tycker är så väldigt söt. Tiden springer iväg och mamma skickar flera sms som Love helt struntar i. Att en kväll kan ändra på så mycket. Beslut som leder vidare.

Molly i Redan tagen kan inte tro att det är sant när bästisen berättar att hon är kär. Igen. Jossan är ofta kär. Men denna gång berättar Jossan att hon är kär i Theo. Det kan hon inte vara ju. Molly har varit kär i Theo så länge, men hon har inte berättat det. En hemlighet hon velat ha för sig själv. Jossan försöker få Mollys hjälp att prata med Theo. Hjälp som leder in i löpspåret och gör att Molly plötsligt tillbringar tid ensam med Theo. Inget blir som varken Jossan eller Molly hade tänkt sig.

Lätt att ljuga och Redan tagen är två lättlästa böcker om att våga vara lite modigare och lyssna på och vara sann mot sig själv.

/Paula


Lätt att ljuga
Författare: Kerstin Svevar
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789175438580
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Redan tagen!
Författare: Camilla Jönsson
Förlag: Hegas (2019)
ISBN: 9789175438078
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar