fredag 4 januari 2019

Jane och gåtornas hus av Kristin Cashore

Jane har hoppat av college jobbar i en bokhandel och har ingen riktning i sitt liv. Moster Mangolia som Jane vuxit upp hos har nyligen dött och Jane har inte längre varken hem eller familj. Av en slump träffar hon sin vän Kiran i bokhandeln. Kiran bjuder med Jane till sin pappas hem. Huset som Jane lovat moster Mangolia att om hon får chansen så ska hon åka dit.

Varför det var så viktig för moster att Jane skulle åka dit vet hon inte. Huset liknar inget annat Jane någonsin sett. Det ligger på en egen ö, är fullt av konst och människor. Huset pratar och varje beslut påverkar handlingen. Påverkar handlingen flera gånger om och om igen.

Vi får följa med Jane utifrån fem olika val hon gör utifrån samma tidpunkt och fråga. Valen leder till olika berättelser och händelseförlopp. Jag gillar idén med boken mer än jag gillar boken i sig. Kanske har det att göra med att boken är på 424 sidor och bara har fem kapitel. Jag gillar kapitel i böcker. Mest vill jag läsa om alla fantastiska paraplyer som Jane gör. Paraplyer alltså tänk att det kan vara en så spännande konstform.

/Paula


Jane och gåtornas hus : ett hus, fem mysterier
Författare: Kristin Cashore
Förlag: Semic (2018)
ISBN: 9789155264710
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar