onsdag 14 juni 2017

Flickan på hotellet av Katarina Wennstam

En kväll överhör Alex sin pappa och bonusmamma Valentina. Valentina som är polis berättar om att en sjuttonårig tjej har hittats strypt till döds på ett hotellrum. Sjutton år och död, bara ett år äldre än Alex själv. Hur är det möjligt? Alex går de två trapporna upp till bästisen Bianca. Hon som inte lämnat hemma sen innan jul och inte kan gå till skolan. Har liksom fastnat hemma.

Bianca sitter med sina två datorer och lyssna nyfiket. De börjar kolla runt på sociala medier och de hittar den döda flickan hon som heter Olivia. tankar om att det hade kunnat vara de snurrar runt. Vem var Olivia och varför är hon nu död? De kommer oväntat långt med hjälp av sociala medier. Men de behöver mer så Alex söker jobb på hotellet där Oliva hittades död ...

I berättelsen finns också världens tuffaste mormor Astrid, hon som var en av Sveriges första kvinnliga domare. Nu är hon sjuk i cancer och har inte så långt kvar. Alex cyklar dit så ofta hon bara kan. Berättar om Olivia och vad de själva tagit reda på. Får av mormor hjälp med att förstå hur lagen fungerar. Men mormor är inte jätte förtjust i detektivarbetet de gör själva. De kommer farligt nära gärningsmannen.

Flickan på hotellet är en spännande berättelse fylld av karaktärer att tycka väldigt mycket om. Bianca och hur hon inte kan lämna hemma skildras så väldigt sanningsenligt. Hur hon egentligen vill men det bara inte går. Mormor och Alex relation är så fint beskriven hur de är varandra så nära. Den från varande mamman som nämns men inte är med henne blir jag nyfiken på. Tur att det kommer två böcker till, de ser jag fram emot att läsa!

/Paula


Flickan på hotellet : ett fall för Alex Skarp
Författare: Katarina Wennstam
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129702637
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar