måndag 15 maj 2017

När vi två kolliderade av Emery Lord

Det är sommarlov. Vivis mamma konstnären får låna ett hus vid havet. Ett litet ställe. Ett sommarlov ett andrum en plats att vila. En plats för Vivi att landa och hitta tillbaka. Konstnärliga färgglada sprudlande Vivi med fantastiska klänningar men som alltid försöker dölja ärret på armen. Ärret som är långt och skvallrar om att hon inte alltid varit och är sådär sprudlande.

Jonha han som är snygg på det där fantastiska sättet utan att själv veta om det. Han som är fantastisk på att laga mat, drömmer om att bli kock och att vara en vanlig sjuttonåring. En som inte har ansvar för tre småsyskon tillsammans med sina äldre syskon. Han vars pappa dött och vars mamma knappt lämna sovrummet. 

När vi två kolliderade är berättelsen om sommaren när Vivi och Jonhas liv kolliderade med varandra. En varannat kapitel berättelse ur bådas ögon. Vivi som blir förälskad inte bara i Jonha utan också i alla hans syskon. Jonha som inte trodde det fanns någon som Vivi, än mindre att hon i så fall skulle tycka om honom.

Ljus och mörker blandat på det allra bästa finaste sättet. När jag läste bokens sista kapitel ja då kom tårarna. Detta är så vackert, så fint - livet, kärleken och att bara vara sig själv och att stå för det för sig själv och för andra. 

Lyllo dig som ännu inte läst När vi två kolliderade <3

/Paula När vi två kolliderade
Författare: Emery Lord
Förlag: Lava förlag (2017)
ISBN: 9789188529206
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar