söndag 21 augusti 2016

Jennas första dagbok för utvalda av Pernilla Gesén

Tolvåriga Jenna är så arg på sin mamma. Mamma som ska åka på en resa igen massor av veckor i Thailand för att läsa sig en ny form av yoga. Men att bara lämna henne, lillebror och pappa utan att bry sig. Ofta är det Jenna som får hämta lillebror på dagis även när mamma är hemma.

I skolan finns Vanessa och alla som vill vara som Vanessa. De som säger elaka saker till Jenna. Tur att Ayla, Svante och Ivonne finns. Kompisarna. De som är ett gäng, ett gäng som inte får vara med de andra men som alltid har varandra. Tillsammans bildar de ett band, de döper sig till Odjuret och lär sig spela och planera att uppträda på novemberfesten

Om föräldrar och hur olika de kan vara. Att hitta tröst hos en kompis mamma. Lärare bra och dåliga, hur de ser och förstår eller bara tappar tålamodet. Kompisar som finns där, kompisar som krisar och hur man inte vet vad man ska göra. Att inte veta vad man ska göra av sig själv när allt inuti liksom gör för ont.

Jenna som jag tycker om dig! Bokens titel antyder ju lite att det skulle kunna bli en andra, tredje osv. Hoppas jag vill följa Jenna på hennes resa under högstadiet. Gå till närmsta bibliotek och låna eller ge bort till typ tolvåringar i din närhet. Har du en typ tolvåring i din närhet och är vuxen ja då är det ingen dum idé att läsa boken heller!

/Paula


Dagbok för utvalda. Jennas första
Författare: Pernilla Gesén
Förlag: B Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132168178
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar