tisdag 1 mars 2016

Middagsmörker av Charlotte Cederlund

När sextonåriga Àilis pappa dör vänds hennes liv upp och ned. Pappa och Áilis har tillbringat sexton år i Skåne på otaligt antal adresser. Den enda släkting som finns kvar är en morfar Áilis aldrig har träffat, en morfar som bor högst upp i Norrland. En morfar som är same. Áilis får klart för sig att det är att föredrar att hon flyttar in hos en släkting, valet är inte riktigt ett val. Alla ägodelar magasineras. Áilis sätts på ett tåg till en främling som råkar vara en morfar.

Mottagandet blir inget varmt. Vill morfar ens ha henne där? Den lilla samiska byn är inte välkomnade de heller. Hon ska minsann inte komma här och tro att hon är same inte. Hon vet inget alls. Men där finns också en gammelfarmor som längtat och tänkt på Áilis varje dag i sexton år.

En massa snö och mörker. Också en varg som smyger omkring och Áilis som alltid har haft lätt för att komma nära djur (även vilda) det är nästan som om att hon har ett band till vargen. Mystiska saker börja hända Áilis. Kan det vara magi? Är det möjligt?

En bok med två omslag och två baksidestexter - bara en sådan sak! Jag vill veta vad som händer sen! Undrar just hur länge jag får vänta på del två? För visst måste det komma en med detta slutet?

/Paula


Middagsmörker
Författare: Charlotte Cederlund
Förlag: Opal (2016)
ISBN: 9789172997868
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Denna väntar hemma på bli läst. Så många andra härliga läsprojekt på jobbet nu bara ;)

    SvaraRadera