lördag 19 oktober 2024

Bitarna av Rebecka Åhlund

Det är ett varmt händelselöst sommarlov. Även om det inte känns så så rör sig tristessen framåt för  Disa och kompisgänget med Bella, Mabel, Ava, Tyson, Federico, Mehki och Atlas. 

Allt börjar med att Bella och Tysons katt trillar ner från balkongen och att deras pappa blir lite galen av oro. Nästan samtidigt och utan att Disa först märker det så försvinner hennes mamma. Mamma har försvunnit förut men då levde farmor nu är hon helt ensam.

Disa berättar inte för något att hon är ensam. Om hon berättar så skulle Bella eller en annan kompis kanske känna sig tvungen att berätta för sin vuxna och då skulle vad som helst kunna hända. 

En väska med knark hamnar helt utan mening i Disas garderob det blir hennes andra hemlighet den här sommaren som ingen får veta om. Det finns också en tredje hemlighet men den syns utan på Disa den kan hon inte dölja och det är Coachen han som hon inte kan sluta tänka på. Han som hon rodnar så snart han kommer på tal.

Detta är sommaren när kompisgänget är på gränsen till så mycket och ibland får de följa med Bella och Tysons storasyster LaToya och det blir som en helt annan värld finns där.

Bitarna är en underbar sommarlovstristess att få dela tillsammans med Disa och hennes vänner!

/Paula


Bitarna 
Författare: Rebecka Åhlund
Förlag: Lilla Piratförlaget (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar