måndag 18 mars 2024

Alsta fem år efteråt av Mats Berggren

Det är fem år sedan skolavslutningen i nian och kuvert med inbjudningar till en återträff dimper ner hos de fd. klasskompisar som vi känner sedan tidigare böcker. En enda kväll, Din syster måste dö, Onsdag kväll strax före sju, Rami och Jonatan, Den vita glöden och Det är nu det gäller. 

Samtidigt blir Jonatan och Abdi inbjudna till skolan och får frågan av rektor om de kan tänka sig göra reklam för sin gamla skola i välj skola katalog. De har ju gått så bra för de Abdi med musiken och Jonatan med fotbollen. 

Abdi blir efter en konsert uppsökt av den han minst av alla vill träffa. Khabat som ber Abdi om hjälp att få kontakt med hans syster. Systern som Khabat nästan knuffade ner för balkongen för att hon träffade Abdi. Kan han hjälpa?

Evin har efter mycket om och men hamnat på en bra plats. Vill hon ha kontakt med en bror som svek det största sveket? 

En tidning hör av sig till Jonatan och berättar att de vet att ha har en pojkvän. De erbjuder honom att berätta hans berättelse eller låta ryktet gå? Vad ska han välja och hur kan beslutet påverkar hans utlandskarriär? 

Där finns också Daniel, Nalin, Rakel och Jamila. Men inte Ville och tomheten och ilskan efter hans död hur påverkar den nuet? 

Asta fem år efteråt är ett fint återseende. Jag visste inte att jag ville veta hur det gått för bokkaraktärerna men det ville jag. Särskilt syskon Evin och Khabat.

/Paula


Alsta  fem år efteråt
Författare: Mats Berggren
Förlag: Opal (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar