lördag 29 januari 2022

Alma Freng och Solfångarna av Ida Tufte Michelsen

Alma och hennes pappa Simon har precis flyttat. Alma vet inte vilken gång i ordningen det är.  Att börja en ny skola och i en ny klass är alltid jobbigt men Alma vet att om ett halvår eller kanske två år så flyttar de igen så det gör inte så mycket. 

Det har alltid varit Alma, pappa och hunden och de har det bra tillsammans. Så en dag knackar det på dörren och där står en kvinna visar sig vara Almas farmor. En farmor hon aldrig hört ett ord om. Pappa förbjuder Alma att träffa farmor och vägrar berätta varför. 

Men när farmor tar kontakt är det omöjligt för Alma att inte gå tillmötesplatsen. Farmor visar sig ha magiska krafter, hon är en solfångare. Något som går i arv, Almas pappa ha valt att leva utan sin förmåga. Kan det kanske vara så att Alma vill lära känna sin? 

Att få en farmor, hålla världens hemlighet hemlig för pappa och ett väldigt spännande magiskt äventyr. Alma Freng och solfångarna är en perfekt högläsningsbok från åtta år och uppåt. En underbar läsa självbok från nio-tio år. Och denna fyrtioåring hoppas på att det kommer fler delar för jag vill veta mer! 

/Paula


Alma Freng och Solfångarna 
Författare: Ida Tufte Michelsen
Förlag: Alfabeta (2021)
ISBN: 9789150121629

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar