fredag 25 juni 2021

Amari och Nattbröderna av B.B Alston

Inget är bra. Storebror är förvunnen och polisen misstänksam. I fina skolan dit Amari fått stipendium retats hon för att hon är fattig och kommer från fel sida stan från höghusen. Mamma jobbar mest hela tiden för att få allt att gå runt. 

Storebror Quinton var inte bara Amaris hjälte, han var den som trodde på henne och fixade så allt alltid blev bra. Hans försvinnande ändrade allt. Lagom till sommarlovet börjar får Amari mystiskt besök och en man säger till henne att kolla i garderoben. I garderoben finns en portfölj som är en hälsning från Quinton.

En hälsning, lite av en förklaring och en nominering till att delta i samma sommarläger som Quinton så ofta gjorde. Ett sommarläger som inte alls visar sig vara ett vetenskapsläger utan en plats på Byrån för övernaturliga angelägenheter. Givetvis åker Amari dit, hon ska ta reda på vad som hänt storebror och få honom tillbaka.

Sommarlägret är inte helt olikt skolan. Där går elever vars familjer varit medlemmar i generationer bakåt i tiden. Att Amari dessutom visar sig vara magiker, något som är förbjudet gör henne ännu mer utsatt. Det hjälper inte att Quinton visade sig vara en verklig hjälte som typ räddat världen. 

Men där finns också vänner och vuxna som tror på henne. Det blir en spännande sommar helt olika allt annat någonsin.

Spännande, oväntat i en perfekt blandning av Harry Potter och Percy Jackson fast helt eget och galet bra. Jag längtar efter del två som bokens slut banar vägen för på ett sätt som gör mig väldigt nyfiken.

/Paula som fått ytterligare en ny favoritbok <3


Amari och Nattbröderna 
Författare: B.B Alston 
Förlag: B. Wahlström (2021)
ISBN: 9789132211928

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar