onsdag 9 december 2020

Nåt trassligt inuti av Cina Friedner

När Isas pappa hämnar på sjukhus behöver Isa inte vara lika orolig när hon öppnar dörren på eftermiddagen. Pappa har alltid varit sjuk och ibland slutar hans mediciner att fungera. Andra gånger funkar det bra. Men nu är han inlagd, på sjukhus eller på psyket som mormor säger. 

Som tur är finns bästisen Aisha som förstår. Men när Isa både blir lottad till skolans lucia och lär känna Ian i sexan då blir det gör mycket för Aisha. Isa blir ensam och förstår inte riktigt vad som hände. 

Isa och Ian börjar prata med varandra utan för psyket för att ha en förälder på en avdelning där en inte får ha skosnören det gör att någon annan förstår precis det en är med om. Även om ens bästis är kär i han som förstår.

Oron för pappa, om när och om han ska komma hem och om han kommer kunna komma på lucia i skolan. Det är så mycket tankar och känslor som ryms i Isa och jag känner så med henne. 

Nåt trassligt inuti är en klockren bok för dig på mellanstadiet. Säkert även en väldigt bra högläsningsbok för en klass fem.

/Paula


Nåt trassligt inuti
Författare: Cina Friedner
Förlag: Rabén & Sjögren (2020)
ISBN: 9789129725605

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar