tisdag 10 november 2020

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och hallowenfantaster av Moa de Bruin

Äntligen är rollen som monstermamman i skolans Halloweenpjäs Veras. Hon har drömt om att få spela den rollen.  Extra bra är det för att skolans nya söta kille Hugo ska spela monsterpappan. Allt är ungefär så bra det kan till det att Veras bästis Lise berättar att hon är kär i Hugo och att dockan som är monsterbäbisen försvinner spårlöst.

När det visar sig att Hugo är Veras nya granne och att deras mammor gått i skolan tillsammans då bryter tävlingen ut. Vem av mammorna kan anordna halloween störst och bäst för sina barn? Varför berättar inte Vera för Lise att hon och Hugo är grannar och att de börjat prata med varandra. Fråga är om Hugo är så bra som han först verkar? 

Så har vi Veras pappa som är beroende av tacos. Storebror som vill bli youtubestjärna och utsätter familjen för parks hela tiden. Moster Bibban som tränar på att bli polis och bestämmer sig för att hon och Vera ska hitta monsterbarnet om de så ska behöva bryta sig in i skolan. 

Veras knasiga vardag får vi följa genom hennes dagbok som har täcknamnet blåmögel. Det är knasigt, roligt och lagom pinsamt på ett bra sätt. Jag ser fram emot att läsa fler böcker om Vera och hennes härliga familj. Som jag ska boktips om denna på min bibbla. 

/Paula 


Vera Svansons dagbok för tacoälskare och hallowenfantaster
Författare: Moa de Bruin 
Förlag: Rabén & Sjögren (2020)
ISBN: 9789129726177

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar