Sidor

fredag 1 maj 2020

Lycka är för losers av Wibke Brueggemann

Året kunde inte börjat sämre för Phoebe snart 16.  Bästa kompisen Polly har gått och blivit förälskad i Tristan. Polly har inte ens önskat Phoebe ett gott nytt år. Mamma har igen åkt iväg med Läkare utan gränser. Till Syrien långt långt borta. Som vanligt när mamma åker iväg bor Phoebe hos sin gudmor Kate.

Hos Kate och lyxkatterna har Phoebe ett eget rum och en vardag som kanske är mer vardag än hemma med mamma. Phoebe är bitsk och rolig i sina tankar. Hon får mig att skratta högt. Men tankarna som hon försöker låta bli att tänka de att varje gång telefonen ringer kanske någon säger att mamma är död. De tankarna finns där också, känns och gör ont.

Kate driver en välgörenhetsbutik där även Phoebe lite motvilligt börja jobba. I butiken jobbar en brokig skara människor som Phoebe efter hand börjar tycka mer och mer om. De är inte vad de först verkade vara. Kan de som en helst av alls inte ville lära känna bli de som betyder allt? Phoebe som aldrig någonsin skulle bli så där fånigt kär som Polly ...

Färgsprakande, bubbligt roligt, slag i magen och helt underbart.

Jag älskar Lycka är för losers.

Läs du också!

/Paula


Lycka är för losers
Författare: Wibke Brueggemann
Förlag: Natur och Kultur (2020)
ISBN: 9789127165922
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar