Sidor

onsdag 29 april 2020

Hon vet allt om oss av Kajsa Gordan

Corinne har bestämt sig för att byta skola. Hon orkar inte längre hur alla ser på henne, hur alla vet att hon är den med den döda mamman. Pappa har inget annat väl än att gå med på skolbytet.

En ny skola där ingen känner en, världens chans att börja om. I klassen går också Ella, Tanja, Amir och Noah (de dagarna han tar sig till skolan vill säga). Skolan är till viss del en byggarbetsplats som är spännande att upptäcka.

När de hittar in i den delen där skolsköterskan och kuratorns rum finns så händer det saker. Corinne sätter sig i kuratorns stol och börjar fråga. Det börjar som en lek. Men snart besöker Ella, Tanja, Amir och Noah rummet för att träffa Corinne ensamma och berätta. Berätta om det som är jobbigt och gör ont.

Hur är det att vara den som lyssnar men att inte berätta själv? Att lära känna andra samtidigt som de inte lär känna dig?

Fin, gripande igenkänning som känns och gör ont att läsa. Om hur vänskap kan växa fram och hur svårt det kan vara att prata om det som känns och är jobbigt. Perfekt bok att ha som högläsning i femman och sexan.

/Paula


Hon vet allt om oss
Författare: Kajsa Gordan
Förlag: Rabén & Sjögren (2020)
ISBN: 9789129720655
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar