söndag 4 augusti 2019

Under ditt finger av Kristina Aamand

Vid chokladautomaten på sjukhuset träffas Sheherazade och Thea första gången. En pappa med dåligt hjärta och en mamma i koma är anledningen till att de båda är på sjukhuset. De börjar prata med varandra snabbt finner det att skämta om sina sjuka föräldrar gör allt lättare för en stund. Samtalet och skämten kommer enkelt och självklart. Sheherazade är överraskad över att träffa en jämnårig som kan uttala hennes namn och inte ställer en massa dumma frågor om slöjan.

Alltid får Sheherazade höra att hon är sina föräldrar framtid att hon ska bli läkare att allt ska bli bra. Det där med att bli läkare är inget hon tänker själv att hon ska göra. Hon vill skriva och tillbringar sin tid med att göra egna zines.

Att pappa ligger på sjukhuset och att mamma jobbar natt ger plötsligt Sheherazade väldigt mycket frihet. Hon och Thea börjar umgås och bli förälskade i varandra. En hemligt och förbjuden kärlek.

Underbart, rappt, smart och med en rolig dialog mitt i allt det tunga och allvarliga. En av 2019 års absolut bästa ungdomsböcker.

/Paula


Under ditt finger
Författare: Kristina Aamand
Illustrationer: Tova Jertfelt
Förlag: Natur och Kultur (2019)
ISBN: 9789127160149
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar