fredag 8 december 2017

Brännmärkt av Lizette Edfeldt

En framtid där världen är uppdelad i zoner och rang lever Adeline Theta. Hon tillhör rang åtta är sadistisk och upprorisk - vägrar acceptera det öde lotten gett henne. I denna värld är det förbjudet med relationer mellan personer av olika rang. Adeline, hennes systrar och försupne far har en köttaffär och det är Adeline som sköter själva slaktandet.

Hon har en hemlighet som hon bara delar med sin bästa vän. En bästa vän hon inte får ha nämligen Amabelle Alfa. Alfa som i rang ett som i ska ta över hela zonen i framtiden. Ingen vet om vänskapen när olyckan är framme.

En kväll när de träffas i ett skjul så skjuts Amabelle tilldöds skjulet brinner upp och nästan Adeline också. Men bara nästan för hon vaknar och är omhändertagen men det konstiga är att folk runt henne tror att hon är Alfa. All hud är förstörd men med modern ny teknik återställs hon till sin bästa vän. En hemlighet som inte går att berätta för någon. Men hur bära en sådan hemlighet och samtidigt sörja sin hemliga bästa vän och hålla koll på sina systrar.

Helt uppslukande läsning. Alltså bokens slut!! Ge mig del två snarast möjligt!

/Paula


Brännmärkt
Författare: Lizette Edfeldt
Förlag: Modernista (2017)
ISBN: 9789177019756
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar