onsdag 12 april 2017

Den förskräckliga historien om Lilla Hon av Lena Ollmark & ill. Per Gustavsson

Är du på jakt efter en riktig ruggig spökhistoria? Då är svaret Den förskräckliga historien om Lilla hon. Lilla Hon som egentligen har ett namn men alltid kallas Lilla Hon. Hemma är hon nästintill osynlig. 

I skolan älskar de andra barnen att skrämma Lilla Hon för hon blir så väldigt rädd. De hittar på och berättar den ena hemskare historien än den andra – om spöken som bor i skolan och hur de blivit spöken som bor i skolan. Lilla Hon vill så väldigt gärna få komma in och leka i kuddrummet. Där allt är lugnt och inget är farligt. De andra barnen säger att det kan hon få om och först bara … måste hon gå upp på vinden som hon är så rädd för … men okej då för kuddrummets skull. Men väl uppe på vinden låser de andra barnen in henne och glömmer sedan bort vad de gjort …


När Lilla Hon träffar skolans spöken får hon höra helt andra historier om hur de blev spöken. De där andra barnen alltså … Inte så snälla. En annorlunda, modern, ruskig och modig spökhistoria. Färgillustrationer av Per Gustavsson som förstärker det otäcka.

/Paula som hoppas på fler samarbeten mellan Lena Ollmark och Per Gustavsson Den förskräckliga historien om Lilla Hon
Författare: Lena Ollmark & ill. Per Gustavsson
Förlag: Lilla piratförlaget (2017)
ISBN: 9789188279347
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar