Sidor

torsdag 21 januari 2016

Hallahem Staden under berget av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Två tolvåriga tjejer med helt olika liv. Tilda som bor med båda sina föräldrar. i ett vanligt hus Har precis börjat högstadiet inte riktigt känner sig som de andra. Vill hellre vara ute i skogen än att fundera över maskara, kläder och killar.

Torun som lever i staden under berget, bor med sin mamma i en håla i berget. Längtar efter att få gå ut, utanför berget - fast mamma har sagt att hon måste var försiktigare än de andra. Torun känner sig fel eller mest bara inte lika snabb som de andra.

Staden under bergen Hallahem är hotad sedan länge. Ett sätt för vitterfolket hantera faran från människorna och sällskap som vill utrota dem är att byta plats på barn. Det är vad som hänt med Tilda och Torun som väldigt små. Toruns mamma byte ut Tilda mot Torun med hjälp av ett magiskt väsen märkte de mänskliga föräldrarna inget alls.

Nu är tiden kommen, alldeles för tidigt - Tilda behöver komma till staden under berget och förklara vad det är människorna har på gång ...

Oj, oj, oj! Det är väldigt bra. Att få läsa om bortbytingarna och vad som händer med de. Inte bara om trollungarna som hamnat hos människorna. Tänker att de flesta tolvåringarna känner sig fel (vet att jag gjorde det i alla fall) tänk att det kan finnas en helt naturlig förklaring till det där felet. Att man kan vara rätt någonannanstans - en bra tanke. Längtar massa efter del två som kommer i vår. Ibland så bra att vänta länge med att läsa första delen - gör att andra kommer fortare.

/Paula


Staden under berget
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Förlag: Hoi (2015)
ISBN: 9789175579719
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar