Sidor

fredag 22 januari 2016

Bokslukar-dag tre böcker i en sittning

Novas hemlighet av Lin Hallberg & ill. Jonna Björnstjerna
En fin berättelse i versaler om Nova som samlar alla pengar hon kan hitta för att i hemlighet kunna åka till djuraffären och köpa ett eget djur. Tänkt och gjort ett eget eget djur - en guldhamster. Fullt med illustrationer i färg som hjälper läsningen på vägen.

Pardis är här! av Ebba Berg & ill. Carl Flint
På vägen till skolan bråkar Pardis med mormor, han bara tycker hon tjatar hela hela tiden. Det hela avslutas med att Pardis säger till mormor att hon inte behöver komma och hämta honom när dagen är slut eftersom hon inte vill bo hos henne längre. Så mycket aj i magen av att ha sagt de orden. Vill prata med någon men både lärare och bänkgrannen Noa är sjuka. Då ser Pardis sin chans att vara Noa för en dag och slippa vara sig själv. Han svarar nej på vikariens fråga om Pardis är på plats och ja på Noa. Klasskompisarna låter han hållas och för en dag få Pardis testa att vara någon annan - vilket inte är så dumt. Bara det att Noa ju inte har väldens bästa mormor!

Mitt lyckliga liv av Rose Lagercrantz & ill. Eva Eriksson
En kväll när Dunne ligger och ska sova och det bara inte går, tänker hon att hon hört att endel de räknar får när de inte kan sova. Det kommer inte funka för henne men kanske ... om hon istället skulle räkna de gångerna hon varit lycklig? Som när hon var lite och upptäckte fingrar och tår. Eller började skolan och fick en ny bästis. Olyckan när bästisen flyttade men sen nu lyckan att inte kunna somna för att imorgon åka och hälsa på.

Tänk att det finns så fantastiskt mycket fina och bra böcker för barn! Hurra. Böcker där barn får var sig själva och tas på allvar för det de är och det de gör - blir så lycklig när jag tänker på det. Att jag dessutom får jobba med dessa böcker!!

/Paula boknördNovas hemlighet
Författare: Lin Hallberg
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
 ISBN: 9789163878794
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Pardis Moradi är här!
Författare: Ebba Berg
Förlag: Olika (2015)
ISBN: 9789187413032
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Mitt lyckliga liv Författare: Rose Lagercrantz Förlag: Bonnier Carlsen (2010) ISBN: 9789163866302 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar