Sidor

lördag 9 mars 2024

Den största lögnen av Johanna Solberger

Under sommarlovet har Noomi syster Lia försvunnit och föräldrarna pratar inte om det. Lia svarar inte på sms och Noomi är orolig och vet inte vad hon ska tro.

När gymnasiet börjar hoppas Noomi hitta Lia i skolan då hon börjar på samma gymnasieskola. Men Lia finns ingenstans att hitta.

Hemma fortsätter tystande och föräldrarna är oroliga var det verkligen rätt att låta Noomi välja den gymnasieskolan som hennes kompisar inte går på. Kompisarna som varit ett sedan de var små och som är uppvuxna i samma församling. 

Noomi gillar sin nya skola och att ingen vet om församlingen. Men det skapar också problem. För hemma säger de att arbetet i församlingen är viktigare än skolarbetet. Om föräldrarna fick veta om teatern och att Noomi blivit vän med en kille. Hur skulle det då gå? 

Efter ett tag får Noomi vet att att storasyster Lia är på väg att bli utesluten i församlingen för hon valt ett annat liv. Men hur kan det vara att systrarna inte får ha kontakt med varandra? Noomis huvud är fullt av tankar på vad och hur hon ska leva, välja och vad hon ska göra för att få prata med Lia.

Den största lögnen är en galet bra och fascinerande debut. Som läsare sugs jag in i boken och vill veta allt. Så spännande perspektiv på att vara ung som jag inte läst om tidigare. Jag hoppas på fler böcker från Johanna Solberger. 

/Paula


Den största lögnen 
Författare: Johanna Solberger
Förlag: Rabén & Sjögren (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar