Sidor

torsdag 21 december 2023

How to excavate a heart av Jake Mai Arlow

Första terminen på collage slutade inte som Shani tänkt. Hon är hjärtakrossad utan att egentligen förstå vad som hänt. Mamma vet inget och Shani och mamma bråkar mest hela tiden. Det hjälper inte att Shani är fast besluten att fira jul långt hemifrån då hon fått en månads praktik på ett museum där hon ska undersöka fossiler. 

När mamma kör Shani till staden för praktiken så bråkar de i bilen och när de nästan är framme så kör de på en tjej med en röd mössa. Alla skriker men det går bra. 

Praktiken är intressant på precis det sätt som Shani hoppats på. Men när hennes rumskompis ska åka bort över jul så tar Shani över hennes hundpromenads jobb. Och vem öppnar inte dörren där om tjejen med den röda mössan. Hunden är hennes pappas ... Det är fientligt till en början men sakta börjar känslor utvecklas från båda hållen ... May börjar följa med hundpromenaderna och det ena leder till det andra.

Men så var det det där med det krossade hjärtat. Går det att bli förälskad utan att först läka och utan att förstå vad som egentligen hände? 

Vintrigt mys med både gullighet och svärta. Gillade mycket. 

/Paula


How to excavate a heart
Illustratör: Jake Maia Arlow
Förlag: Harper teen (2022)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar