Sidor

lördag 4 juli 2020

Perfekt väder för lidande av Åsa Asptjärn

Bims liv är David Dovrâk, hans musik och texter. Texter genom vilka Bil förstår att livet är mer att känslor kan kännas på andra sätt. Bims rum är tapetserat med affischer, låttexter, konsertbiljetter och skivor. Hon är ovän med fd. bästisen över en reda i en LP.

Det har alltid varit pappa och Bim. Mamma har bott överallt i olika lägenheter alla inredda som hotellrum, ett rum har alltid varit Bims. Rummet som känns som ett gästrum. Nu är första gången mamma bor i samma stad. Bim kan få en vardag med mamma. Kanske ett varannan vecka liv.

Första helgen Bim sover över hos mamma i hennes nya lägenhet då vänds allt upp och ner. På morgonen när Bim smyger in i köket, står där en man barfota. En man som är väldigt lik David Dovrâk. Inte bara lik utan det är han. David hennes livs idol i mammas kök. Dejtar eller kanske till och med är tillsammans med hennes mamma!

Bim förnekar säger att hon inte vet vem David är. Hur ska hon göra sig av med alla bevis på hennes dyrkan och ett liv upphängt på mammas nya kille? Roligt, knasigt, pinsamt och allvarligt. Föräldrar, familj, vänskap och idoldyrkan.

/Paula


Perfekt väder för lidande
Författare: Åsa Asptjärn
Förlag: Bonnier Carlsen (2020)
ISBN: 9789178038596

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar