Sidor

måndag 11 maj 2020

Säg nåt då! av Ida Ömalm Ronvall

Någon dag innan sommarlovet är slut kommer Emma och hälsa på. Som vanligt. Fast inte alls som vanligt. Emma säger till Adrian att det är bäst att de inte längre är kompisar. Sista året på högstadiet Adrian visste redan att det skulle bli hemskt. Alla skolår har varit hemska. Men utan Emma känns det helt omöjligt.

Samtidigt dör mormor och mamma är väldigt ledsen. Efter begravningen börjar Adrian prata med morfar. De börjar spela Wordfeud tillsammans och prata i telefon. För att slippa ensamheten åker Adrian och bor en vecka hos morfar i Luleå under läslovet. Till morfar går det att säga allt han inte kan säga till mamma. Det går att prata om ensamheten och Emmas svek.

På biblioteket i Luleå träffar Adrian Vega. Vega med den gula mössan som pratar, är modig och nästan för bra för att vara sann. Att hon vill tillbringa tid med Adrian, han kan nästan inte tro det. Men vad skulle hända om Vega få reda på vem Adrian är hemma i Örnsköldsvik?

Ensamhet, hemligheter, fotografi, drömmar, upptäckten av en morfar och den första kärleken.

Säg nåt då! är en fin och härlig bok att läsa. Jag tycker väldigt mycket om Adrian och människorna runt om honom. Att växa upp det lilla samhället och inte kunna bryta sig loss från en tilldelad roll och drömma sig bort. Hoppas att träffa någon som ska göra allt annorlunda jag känner igen Adrians verklighet och drömmar så mycket från min egen högstadietid.

/Paula


Säg nåt då!
Författare: Ida Ömalm Ronvall
Förlag: B/Wahlströms (2020)
ISBN: 9789132212352
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar